tag:blogger.com,1999:blog-6805657780184800575.post8606978489474511191..comments2024-03-24T20:58:03.949+01:00Comments on Diana Art : Dbam o siebie tydzień 5Diana Arthttp://www.blogger.com/profile/02710538240038440511noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-6805657780184800575.post-71527352154335512212012-07-19T23:00:53.542+02:002012-07-19T23:00:53.542+02:00Przegapiłam ten post w niedziele, ale nic nie szko...Przegapiłam ten post w niedziele, ale nic nie szkodzi bo mnie ostatnio chęć na ryby wzięła i prawie codziennie jem :-)<br />A owoce morza też się liczą?Jazzhttps://www.blogger.com/profile/10605905181371553096noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6805657780184800575.post-58280361948762505332012-07-17T13:44:45.405+02:002012-07-17T13:44:45.405+02:00Z rybami bedzie ciezko, bo tak naparwde procz palu...Z rybami bedzie ciezko, bo tak naparwde procz paluszkow rybnych w domu ryby lubie tylko ja... Dzis juz paluszki bly, moze sprubuje przekonac rodzine do zupy rybnej...karto_flanahttps://www.blogger.com/profile/08908651450498368036noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6805657780184800575.post-4019140580388559242012-07-16T08:58:41.064+02:002012-07-16T08:58:41.064+02:00czyli jutro do pracy kanapki z tuńczykiem:D dziś m...czyli jutro do pracy kanapki z tuńczykiem:D dziś mam z rzodkiewką-warzywnie:)<br />w zeszłym tygodniu sobie trochę wszystko dopuściłam ale czas walczyć dalej! :)<br />Trzymam kciuki za wszystkie dziewczęta! :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06938784827988780635noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6805657780184800575.post-56333722791842036172012-07-16T07:04:28.636+02:002012-07-16T07:04:28.636+02:00Musze koniecznie wypróbowaćMusze koniecznie wypróbowaćDiana Arthttps://www.blogger.com/profile/02710538240038440511noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6805657780184800575.post-61226122801773694562012-07-15T20:37:46.426+02:002012-07-15T20:37:46.426+02:00sałatka z tuńczyka jest pyyyszna! ;)
..uwielbiam r...sałatka z tuńczyka jest pyyyszna! ;)<br />..uwielbiam ryby!<br />wynalezione zdjęcie bardzo smakowicie wygląda.artMamowaniehttps://www.blogger.com/profile/03682898263163776432noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6805657780184800575.post-88928651478309275002012-07-15T14:48:49.958+02:002012-07-15T14:48:49.958+02:00I jeszcze dodam, że ryba po japońsku jest super! (...I jeszcze dodam, że ryba po japońsku jest super! (a po grecku nie przepadam)brzydula13https://www.blogger.com/profile/11339610924064945116noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6805657780184800575.post-87146534986373399182012-07-15T14:48:10.844+02:002012-07-15T14:48:10.844+02:00A ja ryby bardzo lubię :) Jem je zdecydowanie częś...A ja ryby bardzo lubię :) Jem je zdecydowanie częściej, niż mięso.brzydula13https://www.blogger.com/profile/11339610924064945116noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6805657780184800575.post-54064005191905095002012-07-15T09:45:04.382+02:002012-07-15T09:45:04.382+02:00polecam, zwłaszcza, że ja jako smakosz ryb, nigdy ...polecam, zwłaszcza, że ja jako smakosz ryb, nigdy nie lubiłam ryby po grecku, któa zawsze była serwowana na Wigilie;) teraz, keidy dorwałąm przepis na rybę po japońsku, to wręcz się nią zapycham;) zwłaszcza, że jest dużo warzyw, i wystarczy tylko pieczywo, ale i samo dobrze smakuje, gdyz w ciescie jest wystarczajaca ilosc weglowodanow;)Violett ARThttps://www.blogger.com/profile/13773150852011258981noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6805657780184800575.post-58270552391448537042012-07-15T09:43:10.606+02:002012-07-15T09:43:10.606+02:00tak orientacyjnie wygląda ta potrawa:
http://wwwp...tak orientacyjnie wygląda ta potrawa:<br /><br />http://wwwpysznejedzonko.blox.pl/2010/12/Ryba-po-japonsku.html<br /><br />z tymże, proporcje są nieco inne, i chyba jest jeszcze bułka tarta w tym przepisie. W każdym razie tak jak autorka przepisu napisała, jest to ryba słodko-kwaśna, i bardzo chrupiąca;)Violett ARThttps://www.blogger.com/profile/13773150852011258981noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6805657780184800575.post-35703062980927017772012-07-15T09:38:06.662+02:002012-07-15T09:38:06.662+02:00wiem że ryby zdrowe ale jakoś nie przepadam za nim...wiem że ryby zdrowe ale jakoś nie przepadam za nimi, chociaż przepis Fiołki ciekawy więc może się skuszęAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/18256842089261711803noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6805657780184800575.post-81428827300822965402012-07-15T09:37:56.072+02:002012-07-15T09:37:56.072+02:00mam juz przepis (sprawdzony i używany od wielu, wi...mam juz przepis (sprawdzony i używany od wielu, wielu lat)<br /><br />Ryba po japońsku:<br /><br />* ciasto do filetów:<br />2 szkl mąki<br />1 szkl wody<br />2 jajka<br />2 łyżki vegety <br /><br />to wszytsko dobrze wymieszać, najlepiej zmiksować.<br />Namaczać rybę i smażyć na gorącym tłuszczu lub oliwie.<br /><br />POtrzebny bedzie też kg filetów rybnych(oczywiście proporcje można zmniejszyć, gdyż z tej porcji wychodzi duuuże naczynie żaroodporne!)<br /><br />* warzywa:<br />1 słoik ogórków konserwowych<br />1 słoik papryki czerwonej<br />4 cebule<br /><br />to wszytsko pokroić w kostkę i wymieszać.<br /><br />* zalewa-sos:<br />1 szkl oleju<br />6 łyżek octu<br />6 łyżek wody<br />6 łyżek cukru<br />6 łyżek keczupu łagodnego (można tez pikantny uzyć, ale tylko dla osob lubiących naprawdę bardzo ostre potrawy)<br />1 słoik koncentratu pomidorowego<br /><br />to wszystko zagotować, ciągle mieszając, aż do połączenia wszystkich skłądników. Z doświadczenia powiem, że najgorsze jest połączenie masy keczupowo-koncentratowej z olejem. Ale wystarczy bardzo energicznie mieszać i utworzy się jednolita masa.<br /><br />W naczyniu żaroodpornym układać warstwami: ryba + warzywa + zalewa + ryba...etc.<br />Ostatnia warstwa to zalewa;)<br /><br />smacznego;)Violett ARThttps://www.blogger.com/profile/13773150852011258981noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6805657780184800575.post-12239699928520897002012-07-15T09:23:44.116+02:002012-07-15T09:23:44.116+02:00Polecam rybe po japońsku(chyba tak się nazywa).
Ry...Polecam rybe po japońsku(chyba tak się nazywa).<br />Ryba w tej odsłonie jest przepyszna, z warzywami, serwowana na zimno;) o niebo lepsza niż ryba po grecku, która jednak jest serwowana bardziej na słodko(marchew, cebula, kukurydza).<br /><br />Dokładniejsze proporcje wyśle Tobie na maila, bo w chwili obecnej nie mam dostępu do swoich przepisów.<br /><br />Potrzebne będa filety ulubionej ryby, z białym "mięsem", np. panga, mintaj(odradzam go, bo jest dość suchy i gąbczasty), sola, etc.<br /><br />Kroimy na mniejsze dzwonka, obtaczamy w cieście a'la nalesnikowym(proporcje przepisu są na dość gęste ciasto), smażymy,.<br /><br />W między czasie kroimy w kostkę paprykę konserwową czerwona, ogórki konserwowe, surowa cebule w kostkę.<br /><br />w rondelku szykujemy sow keczupowo-przecierowo-pomidorowy;)<br />Potrzebny jest do niego w/w keczup, koncentrat pomidorowy, olej, ocet (chyba troche octu jest w przepisie), cukier, sol.<br /><br />Gotujemy. I tu należy bardzo uważać, gdyż strasznie bulgocze.<br /><br />Gdy juz mamy wszystkie składowe przepisu to bierzemy naczynie żaroodporne i układami warstwe ryby, na to wymieszane warzywa(cebula, papryka, ogorek) i polewamy to czescia sosu gorącego. I znow powtarzamy czynnosc, az do skonczenia skladnikow.<br />Wazne aby ostatnia warstwa byla z warzyw i sosu. Odstawiamy conajmniej na 12h (ja zawsze robie rybe wieczorem i rano mozna już pałaszować).<br /><br />Ryba "przejdzie" tym sosem i warzywami, jesli ktos lubi bardziej ostre potrawy to proponuje uzyc keczupu pikantnego, dla tych co umiarkowane, to pol na pol , a dla tych co bardzo delikatne to samego lagodnego.<br /><br />Marynowane warzywa i cebula sa same w sobie wyraziste w smaku, dosc ostre wiec dodatkowe przyprawianie nie jest potrzebne.<br /><br />Tyba jest wysmienita, gdyz nie jest sucha, do tego ma bardziej warzywny smak, a warzywka sa chrupiace;)<br /><br />Polecam;)Violett ARThttps://www.blogger.com/profile/13773150852011258981noreply@blogger.com