Jeśli chodzi ogólnie o dietę to kiwi znakomicie działa na układ trawienny ponieważ te maleńkie pesteczki które w nim są świetnie wpływają na pracę jelit, więc jeśli chcemy poprawić metabolizm wystarczy z rana naczczo zjeść kiwi. Dodatkowo pamiętajmy o piciu 1,5-2 litrów wody dziennie, bo gdy tego nie robimy nasz organizm myśli że nastała susza i wodę magazynuje przez co mamy spuchnięte ręce lub nogi, nie zapominajmy także o 5 posiłkach dziennie. Na odchudzanie niestety głodzenie się nie daje efektów, mamy tak ewolucyjnie że nasz organizm dostrzega, że jest głodny i zamiast spalać tłuszczyk to magazynuje wszystko co mu damy więc pobierze wszystko z niewielkiej ilości jedzenia. Dlatego bardzo ważne jest jedzenie o tych samych porach, organizm wie że dostanie zaraz paliwo w postaci jakiegoś jedzonka, dzięki czemu spokojnie może sobie spalać tłuszczyk.
Czas na drugie śniadanko
szklanka jogurtu naturalnego
2 suszone śliwki
1 gruszka
Dowiedziałam się również, że aby spalać tłuszcz to organizm potrzebuje białka nie ważne czy jest to kefir, jogurt, maślanka, mięsko czy ryba ważne by się w posiłku pojawiło. A oto i obiadek
brokuły, można je zmiksować i zrobić zupę krem
ryba w sosie greckim Na podwieczorek
maślanka
2 suszone śliwki
pół jabłka
Natomiast kolacja wygląda tak:
jest to sałatka z tuńczyka Pamiętajcie, że ten jadłospis jest jedynie na 2 dni nie na więcej.
I specjalnie na prośbę Tusi przepis na rybę w sosie greckim (2 porcje): Składniki:
400g filet z ryby
2 średnie marchewki
2 średnie pietruszki
mały seler
2 cebule
słoik koncentratu pomidorowego
liść laurowy
kilka ziaren pieprzu
2 ziarenka ziela angielskiego
sól
pieprz
2 łyżki oliwy
0,5 szklanki wody
Przygotowanie Warzywa obrać, umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić. Rozgrzać oliwę w rondlu i podsmażyć starte warzywa. Lekko posolić po kilku minutach przykryć naczynię. Po kilku minutach podlać 1/4 szklanki wody i dalej dusić, aż do miękkości. Cebulę uprażyć na patalni na złoty kolor i dodać do rondla z warzywami. Dodać przyprawy zalać 1/4 wody i znów poddusić, nastepnie dodać koncentrat pomidorowy i dusić na małym ogniu mieszając co jakiś czas. Na patelni rozgrzać oliwę i usmażyć rybę, posolić. Ułożyć w półmisku na zmianę warzywa ryba warzywa i postawić do ostygnięcia.
Tłuszcz najlepiej spala się, w ogniu węglowodanów - tak mawiają sportowcy:):)
OdpowiedzUsuńTrzymam kciuki za wytrwanie w diecie:)